Zegt iemand dat ooit tegen jou? Zeg je het wel eens tegen jezelf? Of je jezelf nou wel of geen goede moeder voelt, hoe fijn zou het zijn wanneer iemand het tegen jou zegt?


Compliment

Ik kreeg vandaag het mooiste compliment ooit! Van mijn bloedeigen dochter (ze wordt over een kleine maand 3). Ik was net klaar met haar temperatuur meten (wat ze echt niet leuk vindt) en out of the blue zegt ze: ‘Jij bent een goede moeder’. Het waren niet alleen haar woorden. Het was ook het gevoel waarmee ze het deed, hoe ze me aankeek en de timing. Alsof ze het echt bewust zei. Veel te klein om ten volle te beseffen wat ze zegt, maar toch met een gemeende boodschap.

Systemisch gezien is het misschien niet oké dat iemand de ander als goed ‘beoordeeld’, maar ik bekijk dingen graag van meerdere kanten en dan vooral ook wat ik erbij voel. En dit voelde ik meteen! Dit is mijn innerlijk kind in mij dat aan de liefdevolle ouder die ik ben, laat weten dat ik het goed doe.

Ik zie mezelf ook echt als een goede moeder. Maar dit raakte me diep in mijn kern, mijn gevoel. Het zachte plekje in mij dat ik soms nog te veel afscherm. Denken en weten is leuk, maar voelen is beter! Mijn vriend en ik hebben een bijzonder liefdevol mensje het leven gegeven.  


Praten

Voel jij je geen goede moeder en wil je daar over praten, maar voelt het niet goed om dat te doen met iemand je kent? Weet dat ik er voor je ben. Het uiten van wat je voelt, geeft vaak al zo’n grote opluchting! Waar komt het gevoel over jezelf vandaan? Hoe pak je het probleem in de kern aan? Duurzaam.

In een gratis inzichtgesprek ontdek je wat een eerste stap voor jou in de goede richting kan zijn:
https://www.kindertolkbrabant.nl/gratis-inzichtgesprek-tilburg-brabant/

Voor je kind ben jij het grootste voorbeeld.

Geef iets moois om te volgen.

biondbewust

Tot slot:
∞ Vond je het artikel de moeite waard dan staat het je uiteraard vrij om het te delen.
∞ Wil je meer blogs lezen, schrijf je dan in voor inspiratie in je inbox.