Tijdens mijn ochtendwandeling werd ik geraakt door een scene aan de overkant van de straat. Het mooie pure kind dat ik zag, kreeg oprechte aandacht.


Aandacht

Een klein meisje van een jaar of 3 liep met haar kinderwagen (en moeder) over straat. Twee passerende vrouwen stopten en gaven oprechte aandacht aan het meisje en de inhoud van de kinderwagen. Het was zo mooi om te zien hoe het meisje daar op reageerde. Zelfs nadat de vrouwen al waren doorgelopen. Ze glunderde! Ze voelde zich duidelijk gezien en erkent voor wie ze is. Een glimlach om mijn mond vermengde zich met een traan uit mijn oog.

Puur

Zo hoort het te zijn! Een kind is een blanco wezen. Boordevol liefde op de aarde gekomen. Nog zo puur en echt. Wat dit kind nodig heeft is, gezien en gekoesterd worden. En natuurlijk eten, drinken en overige basisbehoeften. Het kind heeft ook de ruimte nodig om te kunnen en mogen zijn wie hij/zij is. Het opgroeien verloopt dan soepel en zonder al te veel conflicten.

Realiteit

Tot zover de ideale wereld. De realiteit is dat helaas niet elk kind gezien wordt of de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Best wat kinderen groeien op bij ouders die zelf beschadigd zijn. Doordat zij als kind niet de ruimte kregen om zichzelf te zijn. Er niet onvoorwaardelijk van hen werd gehouden. Of ouders die een gruwelijk druk leven hebben. Een baan die veel van ze vraagt, vrienden en familie die aandacht nodig hebben, enz. En ow ja, ze moeten ook nog ergens tijd voor hun kind vandaan toveren. Tijd is een erg inperkende factor en zorgt er voor dat ouders vaak willen bepalen wat het kind doet en wanneer. Juist het tegenovergestelde van de behoefte van het kind.


Perfect

Ik wens het meisje van vanmorgen toe dat ze haar hele leven dit gevoel vast weet te houden. Dat ze zich door de tegenslagen worstelt die bij het leven horen, maar dat ze écht voelt dat ze perfect is zoals ze is! En ik wens dit niet alleen het meisje toe. Ik wens het mezelf en jou toe! Iedereen die leeft en nog de weg naar deze wereld gaat vinden. Als Kindertolk® help ik je hierbij.

Je bent precies goed zoals je bent en ik zie je!

biondbewust

Tot slot:
∞ Vond je het artikel de moeite waard dan staat het je uiteraard vrij om het te delen.
∞ Wil je meer blogs lezen, schrijf je dan in voor inspiratie in je inbox.